horsefly trap

Dazen zijn een constante overlast in Nederland, met name in de periode mei – oktober. Als zij zich voeden met bloed worden hun agressieve steken beschouwd als zeer pijnlijk voor de dieren,zoals paarden, koeien, maar ook voor mensen is het geen prettig gevoel.

De H-trap controleert effectief de aantallen dazen en zal dit tot een absoluut minimum beperken bij de paarden..

De H-trap dazenval zorgt voor het lokken, wegvangen en daardoor verminderen van de overlast. De H-trap verminderd de dazen populatie tot een absoluut minimum. Hoe werkt het? Uit testen blijkt dat er een verminderingsgraad van 90–95% van dazen rondom de H-trap gerealiseerd kan worden.

De dazen vergissen zich in de centraal geplaatste bal in de H-trap, zij zien dit als een groot dier en vliegen op de bal af. Zodra ze op deze zwarte bal van de H-trap zitten gaan ze hem onderzoeken en proberen hem te steken. Na deze mislukte poging zullen ze weg vliegen van de H-trap. Omdat dazen verticale stijgers zijn, kunnen ze dus alleen omhoog vliegen. De val is zo ontworpen dat ze hierdoor via een conische kap in het opvangsysteem vliegen en naar boven geleid worden naar de transparante bin.

Other products of Alcochem: alcochemhygiene.com